پیامبراسلام(ص):فرزند آدم وقتي تن تو سالم است و خاطرت آسوده است و قوت يك روز خويش راداري، جهانگر مباش.(نهج الفصاحه ص 159، ح 23)
دفتر آیت الله احدی
دفتر آیت الله احدی
دفتر آیت الله احدی | مرکز تحقیقاتی آموزشی جوادالائمه علیه السلام
نظریه اسلام درباره تفکر و تقعل کردن
« اندیشه و تفکّر از منظر اسلام »
مقدمه:
از مهمترین امتیازات انسان بر سایر حیوانات داشتن فكر واندیشه است . در منطق انسان را به[حیوان ناطق] تعریف كرده اند. بدیهى است كه منظوراز نطق سخن گفتن نیست بلكه مقصوداز آن همان قوه درك و فكر واندیشه است كه آدمى را از سایر حیوانات ممتاز كرده و به او ارزش داده است . بدین جهت در تعریف انسان گفته اند: انسان حیوانى است متفكر واندیشه و فكر را (فصل قریب) براى تمیز انسان از غیر او دانسته اند.
بخشش در دین مقدس اسلام
انفاق و بخشش
یکی از برنامه های دین مقدس اسلام در روابط اجتماعی نیک سیرتان را روابط حمایتی آن ها تشکیل می دهد، مسئله ی انفاق و بخشش می باشد. مؤمنان نیک سیرت علاوه بر ارتباط با خدا و راز و نیاز با پروردگار غیر از روابط خانوادگی و عاطفی رابطه دیگری بر اساس یاری رسانیدن و (انفاق) به محرومان و نیازمندان بر قرار می سازند.
ایمان چند قسم است؟
اقسام ایمان
ایمانی که ما در اینجا بحث می کنیم در رابطه با ایمان مذهبی است که چنین ایمانی همان اعتقاد آگاهانه و عمیق به مبدأ و معاد در قلب و جان انسان باشد که تمام آثار و فواید حیاتبخش را به دنبال خواهد داشت. ایمان در تقسیمبندی به دو قسم است:
1. ايمان آگاهانه 2. ايمان ناآگاهانه .
مفهوم ایمان چیست؟
مفهوم ایمان
«ایمان» از ماده ی« أمن» و مصدر باب افعال به معنای اعتقاد، گرویدن، تصدیق و اطمینان است.( [1] - کتاب العین، فراهیدی، خلیل بن احمد، ج1، ص108.)پس در تعریف ایمان می توان گفت: ایمان، اعتقاد، اطمینان قلبی کامل و روشن به یک مطلب، شخص، فکر و یا یک مسلک و دین است.
در اصطلاح شرع- که به آن ایمان مذهبی نیز گفته می شود- عبارت است از اعتقاد قلبی، اقرار زبانی و عمل کردن به ارکان دین و قبول شریعت.
امام علی ع در تبین ایمان می فرماید:
ویژگی ایمان در قران؟
ایمان و ویژگی آن در قرآن
اول: قرآن کریم در سوره ی انفال درباره ی افراد با ایمان و ویژگی آنها می فرماید:
« إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ إِذَا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبهُمْ وَ إِذَا تُلِيَتْ عَلَيهِمْ ءَايَاتُهُ زَادَتهْمْ إِيمَانًا وَ عَلىَ رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ(2) الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَوةَ وَ مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُونَ(3) أُوْلَئكَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقًّا لهُّمْ دَرَجَاتٌ عِندَ رَبِّهِمْ وَ مَغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ كَرِيم.[1] - انفال/2-4
زیر مجموعه ها
تماس سریع
محبوب ترین مطالب
- دانلود سخنرانی آیت الله احدی رمضان 93
- یا من اسمه دواء و ذکره شفاء(شفاء در قرآن )
- دانلود سخنرانی دهه اول محرم 92 آیت الله احدی
- چـگونه اعتـماد به نفـس داشـته باشـیم
- تصاویر آیت الله احدی
- سلوک خانواده از دیدگاه عارفان
- آسمانهای هفتگانه در منظر قرآن کریم
- سیمای سوره حجر
- فیلم؛ اخلاقی عرفانی از آیت الله احدی
- حـقـوق و وظایـف شهـروندان و دولتـمـردان از مـنظر امام علی(ع)